Info

Felicitaties aan Prof. Bob Pinedo

Felicitaties aan Prof. Bob Pinedo

Foto: Dirk Kreijkamp

CTMM feliciteert Professor Bob Pinedo met de David A. Karnofsky Memorial Award 2014 die hij op 31 mei 2014 in ontvangst nam in Chicago. Hiermee eert de American Society of Clinical Oncology (ASCO) Professor Pinedo voor zijn grensverleggende onderzoekswerk aan kanker.

De ASCO prijst Professor Pinedo - pas de derde niet-Amerikaan die de award krijgt in veertig jaar - voor belangrijke ontdekkingen binnen de biologie van kanker en de werking van geneesmiddelen in de patiënt. "Dit is de belangrijkste internationale oncologieprijs die ik ooit heb gekregen", zegt professor Pinedo in een reactie. "Het is een erkenning van mijn creativiteit en het succes van ons translationele onderzoek."

Brief van premier Mark Rutte
Professor Pinedo krijgt in een brief (zie onderstaande PDF) gelukwensen van premier Mark Rutte. Uit de brief:

"Als arts en onderzoeker behoort u sinds jaar en dag tot de wereldtop. Uw hele professionele leven lang hebt u zich met passie en toewijding ingezet voor de strijd tegen kanker, zowel in ons land als over de grens. […]

Persoonlijk denk ik met veel plezier terug aan onze gezamenlijke inzet voor de vorming van het Center for Translational Molecular Medicine enkele jaren geleden. Eigenlijk komt in dit Centrum alles samen wat u als arts en wetenschapper zo kenmerkt: de continue speurtocht naar nieuwe kennis en behandelmethoden gecombineerd met persoonlijke aandacht en maatwerk voor elke patiënt. Ik was en blijf daarvan onder de indruk. […]"


Mark Rutte
Minister-president

Lid van Raad van Toezicht CTMM
Vanaf het eerste uur is Professor Pinedo lid van de Raad van Toezicht van CTMM. Hij is tevens emeritus hoogleraar van VUmc.

Brief van Premier Mark Rutte aan Prof. Bob Pinedo (PDF)