Info
Hart- en vaatziekten

TRIUMPH

Hartfalen is een chronische ziekte die steeds ernstiger wordt, met een grote impact op patiënten en de maatschappij.

Hartfalen beter opsporen en op maat behandelen

 

Onderzoekers, bedrijven en de Hartstichting werkten aan nieuwe tests om artsen sneller en simpeler te laten vaststellen of iemand hartfalen heeft en of het om een agressieve of juiste milde vorm gaat. Dit maakt het mogelijk om mensen met hartfalen meer op maat te behandelen.

Het Triumph projectrapport is door de Hartstichting kort en zeer toegankelijk samengevat (download samenvatting als PDF). Lees wat er bereikt is en wat dat betekent voor patiënten.

Triumph voorzijde flyer

 

Prof. dr. Yigal Pinto, projectleider en hoogleraar cardiologie aan het Academisch Medisch Centrum (Amsterdam):

"We hebben zeker 15 nieuwe signaalstoffen ontdekt, die verraden dat iemand hartfalen heeft. Wie heeft een agressieve vorm van hartfalen en moeten we intensief behandelen, en wie niet? Daar kunnen we dankzij onze onderzoeksresultaten straks veel beter op inzoomen."


januari 2017

 

 

Klik op de foto hieronder voor het Engelstalige rapport over de projectuitkomsten.

Triumphvoorzijde

Het Triumph project is inmiddels afgerond en alle belangrijke informatie kunt u vinden in het Engelstalige rapport over Triumph. (Download PDF)

juni 2016

 

 

TRIUMPH

 

De twee belangrijkste oorzaken van hartfalen zijn overbelasting van de linker hartkamer als gevolg van afstervend hartweefsel, en ontsteking van de linker hartkamer.

Binnen het TRIUMPH-project wordt gezocht naar biomarkers (zowel in het bloed als in het hartweefsel), waarmee de mate en aard van de ontsteking kunnen worden bepaald, of de overbelasting van de linker hartkamer.

Op basis daarvan kunnen nieuwe beeldvormingstechnologieën en biosensoren worden ontwikkeld  om deze biomarkers op te sporen. Zo zal een veel effectievere behandeling van patiënten met hartfalen mogelijk worden, en kan het effect van de behandeling nauwkeurig worden gevolgd.

 

 

Valorisatieproject ENGINE

 

In 2013 is ENGINE gestart, een valorisatieproject dat voortkomt uit het TRIUMPH project.

 

 

Voor meer informatie: download de Engelstalige TRIUMPH projectinformatie (pdf).

Gezondheidsfondsen

tags: