Info
Kanker

Breast CARE

Alleen al in Nederland komen er ieder jaar zo’n 13.000 nieuwe gevallen van borstkanker bij. Omdat de ziekte bij iedere vrouw zo anders is, zou het zeer wenselijk zijn om vooraf te weten welke combinatie van geneesmiddelen de meeste kans heeft om alle kankercellen te doden.

Klik op de foto hieronder voor het Engelstalige rapport over de projectuitkomsten.

BreastCAREvoorzijde

Het Breast CARE project is inmiddels afgerond en alle belangrijke informatie kunt u vinden in het Engelstalige rapport over Breast CARE. (Download PDF)

juni 2016

 

 

Breast CARE

 

Daarvoor worden binnen Breast CARE tests ontwikkeld, op basis van de nieuwste gegevens over genetica en proteomica (de structuren en functies van eiwitten). Ook richt het project zich op het ontdekken van biomarkers voor borstkanker, stoffen in het lichaam die in een vroeg stadium aantonen dat iemand deze ziekte heeft.

Verder focust het onderzoek op de ontwikkeling van hoogstaande beeldvormingstechnieken, zoals combinaties van MRI, PET- en CT-scans. Daarmee kan onder meer worden gekeken of een behandeling effect heeft, voorspeld of de kanker volledig zal wegblijven en bekeken hoe eventuele achtergebleven kankercellen het best kunnen worden bestreden.

Voor meer informatie: download de Engelstalige Breast CARE project informatie (pdf).

 

Onderzoeksparel

Voor de laatste stap naar de patiënt is binnen CTMM het CHOICE project gestart. CHOICE is één van de onderzoeksparels van CTMM en bouwt voort op bovenstaand Breast CARE project.

Zie ook het persbericht 5 miljoen euro voor onderzoeksparels (PDF) van 23 april 2015.