Info

Thema's

Beschrijving inhoud
Contents
Theme Kanker
Vroege diagnose, meteen de juiste behandeling kiezen en het effect daarvan versterken - dat is in essentie de CTMM aanpak van kanker. Er is méér mogelijk naast bestraling en chemo.
Theme Hart- en vaatziekten
Er zijn vele vormen van cardiovasculaire ziektes. Hartfalen, Diabetes Mellitus 2 dat het hart en bloedvaten beïnvloedt. Beroertes en infarcten: hoe kunnen we het individuele risico hierop voorspellen?
Theme Neurodegeneratie
Dementie, een vorm van neurodegeneratie, neemt steeds meer toe in onze maatschappij.
Theme Infectie en Autoimmuniteit
Infectieziekten zijn verre van uitgestorven. We worden met steeds meer oude en nieuwe ziekten geconfronteerd. Ons afweersysteem kan grofweg op twee manieren falen: het ruimt of te weinig of te veel op.
Theme Translationeel onderzoek en ICT
Modern medisch onderzoek brengt een lawine aan gegevens voort, waarvan een groot deel digitaal is. Dat is een bron van informatie waar vervolgonderzoek uit kan putten.
Theme Behandeling op maat
Iedere persoon is uniek. Met moleculaire diagnostiek wordt geprobeerd om behandelingen en therapieën op maat te maken.
Theme Patiëntenparticipatie
Patiënten die meepraten in de vroege onderzoeksfase, daar gaat het om bij patiëntenparticipatie. Nieuwe medische technologie gaat álle betrokkenen aan.
Theme Preventie
Voorkómen is beter dan genezen. Bij een effectief preventiebeleid verbetert de gezondheid van burgers. Zorguitgaven dalen en de productiviteit neemt toe.